Vse o Coprnijah

Katja živi in ustvarja v varnem zavetju Kurje doline, ob vznožju gore Slivnice, ki slovi po čarovnicah. Prav slednje so imele prste vmes tudi pri izbiri imena za lastno blagovno znamko: leta 2011 so namreč luč sveta ugledale Coprnije.

Katja copra z različnimi materiali in tehnikami, vendar trenutno najraje kvačka. Te obrti se je naučila pri babici in kaj je lepšega, kot negovati, ohranjati in nadgrajevati tisto, kar so ti pravzaprav položili v zibko. Njeni izdelki iz živopisane volne popestrijo še tako turobne dneve ter spravijo v dobro voljo še tako nakazane sitnobe in sitnobice.

Čeprav Coprnije domujejo v zatišni legi, pa Katjin coprniški kotel vedno brbota na ustvarjalnem ognju in idejnem prepihu, ki okrog vogalov prinaša nove zamisli. Coprnije rade pokukajo čez planke, zato Katja svoje v osnovi tradicionalne tehnike spretno prepleta s svežimi rešitvami. Njen coprniški napoj ni nikakršna skrivnost: spoštuje tradicijo in lokalno folkloro ter jima s pravo mero okusa dodaja lasten, času primeren pečat.

Za svoje izdelke je pridobila tudi certifikat umetnostne obrti Arts & Craft Slovenia. Ne premišljujte, pustite se zacoprati tudi vi.

 

Blagovna znamka Coprnije

Skontoplus d.o.o.

Sveti Vid 12

SI-1380 Cerknica

ID za DDV: SI 41841972

INFO: 041 865 380

katja@coprnije.com